Lid worden

Intersse om lid te worden?

Fantastisch! Iedereen vanaf 6 jaar (geboortejaar 2014) is welkom bij ons. Nieuwe leden mogen steeds twee keer komen proberen of ze de scouts wel leuk vinden alvorens te beslissen om zich in te schrijven of niet. In dat geval dien je je kind steeds aan te melden bij het begin van de scoutsactiviteit bij de leiding of groepsleiding. Dit betekent dat je de naam, gsm-nummer en e-mailadres achterlaat. Zo kunnen we je indien nodig steeds contacteren. Je mag komen proberen op de startdag (zaterdag 12 september) of tijdens de andere gewone activiteiten op zondag doorheen het scoutsjaar (uitgezonderd weekends en kampen). 


Bij wie kom ik dan terecht?

Onze scoutsgroep is opgedeeld in verschillende takken of leeftijdsgroepen. Elke tak heeft zijn eigen leidingsploeg die er voor zorgt dat er elke week weer leuke activiteiten op het programma staan. Elke tak gaat ook twee keer per jaar op weekend en in de zomer op kamp. Na de jins kan je doorstromen in de leidingsploeg of stoppen met de scouts. Hieronder een overzicht van onze takken. Onder het menu 'Takken' vindt je de contactgegevens van elke leidingsploeg en de verschillende activiteiten die deze maand gepland zijn. 

Kapoenen

gemengd

van 6 tot 8 jaar

1ste en 2de leerjaar

Welpen

jongens

van 8 tot 11 jaar

3de, 4de en 5de leerjaar

Kabouters

meisjes

van 8 tot 11 jaar

3de, 4de en 5de leerjaar

Jongverkenners

jongens

van 11 tot 14 jaar

6de leerjaar, 1ste en 2de middelbaar

Jonggidsen

meisjes

van 11 tot 14 jaar

6de leerjaar, 1ste en 2de middelbaar

Givers

gemengd

van 14 tot 17 jaar

3de, 4de en 5de middelbaar

Jin

gemengd

van 17 tot 18 jaar

6de middelbaar

Wat is dat scouting, en hoe gaat het er aan toe bij scouts Boortmeerbeek?

Lees er alles over in deze handige infofiche! Kort, maar bondig :)

Ik wil inschrijven!

Dat kan vanaf 1 september door deze 2 zaken in orde te brengen:​

  1. De onderstaande tool invullen met alle gegevens. Dan krijgt u van ons een bevestigingsmail. Hierna dient u via de groepsadministratie de individuele steekkaart in te vullen. Dit document bevat de nodige contactgegevens en alle relevante medische gegevens, allergieën, aandachtspunten,... waar wij rekening mee dienen te houden bij onze activeiten. Het is dus belangrijk dat u dit zorgvuldig invult. Info over hoe u dit precies moet invullen vindt u in deze handleiding.

     
  2.  Het lidgeld (50 euro per pesoon) storten op onze rekening: BE64 7360 1096 9552 met vermelding van 'Lidgeld, naam + tak van het kind'. Is het betalen van het lidgeld voor u niet eenvoudig? Neem dan zeker contact op met de groepsleiding. Zo kunnen we samen bekijken of u in aanmerking komt voor een verminderd tarief. We willen immers iedereen de kans geven om aan onze activiteiten te kunnen deelnemen.