Jongverkenners

Leeftijd: 
11-14 jaar

Jongverkenners (jongens 11 - 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje. In vaste leefgroepjes of patrouilles werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Jongverkenners krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Maandprogramma:

We zijn het jaar goed gestart, maar hebben nog veel toffe vergaderingen voor jullie in petto! Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Zondag 5 november 2023 van 14:00 tot 17:00 Zwijnenvergadering

Trek je vuilste kleren aan, want we gaan een van de vuilste maar leukste vergaderingen van het jaar hebben. We gaan zien hoe we het grootste zwijn kunnen uithangen in 3 uur tijd. Er zullen heel wat dingen vuil worden en heel wat zwijntjes tevoorschijn komen. Bereid je voor op een modderige, smerige en onvergetelijke dag!

Zondag 12  november 2023 van 14:00-17:00 Mooimakers

Vandaag gaan we de straten op in het dorp. We gaan Boortmeerbeek een stukje mooier maken en er samen voor zorgen dat alles weer spik en span is! Ouders zijn ook meer dan welkom om een handje te helpen! 

Meer info vind je op onze Facebookpagina.

Zondag 19 november 2023 van 14:00-17:00 Snoepkastelen

Deze keer is het echt een snoep vergadering en geen sjor vergadering ;). Neem allemaal jullie lievelingssnoepjes mee en zorg voor veel goesting en ook een beetje tactische skills. Alleen zo zullen jullie tot de juiste uitkomst komen om jullie kastelen zo groot, mooi, indrukwekkend maar vooral super cool te maken.

Zondag 26 november 2023 van 14:00-17:00  Rechtdoortocht

Vandaag gaan we allerlei hindernissen beklimmen, want hier is de befaamde rechtdoortocht. Vergeet niet je laarzen en goed humeur mee te nemen, want het wordt een toffe vergadering waarbij je plekken in Boortmeerbeek zult ontdekken die je nog nooit hebt gezien!

De maand november zit er helaas al op…Jullie super duper leuke leiding staat ook zeker klaar in december om jullie te vermaken met kei coole spelletjes en vergeet zeker geen warme kledij die ook een beetje regenbestendig is zodat jullie niet ziek worden en elke vergadering aanwezig kunnen zijn.

Bram, Zita, Jeroen, Noah, Klara, Mossel

De leiding:

jongverkennerleiding@scoutsboortmeerbeek.be

    • Zita Nulens

    • Jeroen Hombroeck

      • Thibault Schroeven
      • 0471 10 99 08