Jongverkenners

11-14 jaar

Jongverkenners (jongens 11 - 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje. In vaste leefgroepjes of patrouilles werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Jongverkenners krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Heeeey Jv’s! Hopelijk hebben jullie genoten van vorige maand en kennen jullie elkaar ondertussen al. Daarnaast hebben we nog verschillende toffe vergaderingen voor jullie in petto.

Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Zondag 3 oktober 2021 van 14:00 – 17:00 Rechtdoortocht

We zullen tijdens onze eerste vergadering jullie oriëntatievermogen eens goed testen door een rechtdoortocht te doen. We zullen hiervoor GEEN gebruik maken van een lader. Dus voorzie een handdoek voor achteraf.

Zondag 10 oktober 2021 van 14:00 – 17:00 Blaaspijpen

Kan jij de vlag de vlag uit het andere kamp bemachtigen? Of ben je eerder een sniper die ervoor zorgt dat niemand in je kamp komt? Beide is mogelijk, want vandaag gaan we blaaspijpen.

Vrijdag 15 - zondag 17 oktober 2021 Ledenweekend

We vertrekken op ons eerste weekend en de meeste weten wat dit betekend, namelijk: doopweekend. Extra informatie omtrent: locatie, verkleedkleren, uren en zoveel meer zal jullie op tijd bezorgt worden via mail.

Klik hier om onze weekendbrief te bekijken.

Vrijdag 22 oktober 2021 Dag van de jeugdbeweging

Vandaag is het dag van de jeugdbeweging, laat zien hoe fier je bent om je scouts uniform te dragen en ga er eens een dagje mee naar school. Nadien worden jullie allemaal aan de sporthal verwacht om deze dag samen af te sluiten.

Zondag 24 oktober 2021 van 14:00 – 17:00 Wafelverkoop

Dit jaar zullen we weer de huizen afgaan om wafels aan huis te verkopen aan de inwoners van Boortmeerbeek. Kom dus zoals altijd en zeker deze keer volledig in uniform. Een fluohesje van thuis is ook altijd aangeraden.

Dit was het dan voor de maand oktober!  Zijn jullie ook zo hard benieuwd hoe Jens eruit ziet zonder haar? We zullen er deze maand achter komen, dus zeker komen!

De jv-leiding

Cobe, Jens, Marte, Silke, Tim en Xander