Welpen

Leeftijd: 
8 tot 11 jaar

Elke jongen tussen de 8 en 11 jaar, kan meespelen bij de welpen. Het is typisch voor welpen dat ze zelf dingen leren doen. Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Jungleboek (vandaar de welpen). Zo komt het dat vaste kleine groepen 'nesten' genoemd worden. Raadsrots is het moment waarop welpen gaan samenzitten om over vanalles te kletsen en mee te beslissen.

Maandprogramma:

We zijn het jaar goed gestart, maar hebben nog veel toffe vergaderingen voor jullie in petto! Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Zondag 5 november 2023 Stratego

Vandaag zullen we zien welke welpen de beste strategen zijn en het best hun kamp kunnen beschermen. Heb jij het in je om voor je kamp te vechten kom dan zeker vandaag naar de scouts. 

Zondag 12  november 2023 van 14:00-17:00  Mooimakers

Vandaag gaan we de straten op in het dorp. We gaan Boortmeerbeek een stukje mooier maken en er samen voor zorgen dat alles weer spik en span is! Ouders zijn ook meer dan welkom om een handje te helpen! 

Meer info vind je op onze Facebookpagina.

Zondag 19 november 2023 van 14:00-17:00 Legervergadering

Wie van de welpen is er de sterkste, snelste, meest strategische en wie kan er zich het best camoufleren. Dat hoort er allemaal bij om een goeie soldaat te zijn. Kom vandaag allemaal maar  in jullie beste soldatenuniform en dan zullen we testen welke welp de beste soldaat is.


Zondag 26 november 2023 van 14:00-17:00 Blaaspijpen

Welke welp is er de beste scherpschutter, wil jij bewijzen hoe goed je kan mikken. Kom dan vandaag zeker naar de scouts om het ons te laten zien.

De maand november zit er helaas al op… In december staan we opnieuw voor jullie klaar met super leuke vergaderingen. Vergeet je zeker niet warm aan te kleden en een regenjas mee te nemen!

Stevige scoutslinker

De leiding:

welpenleiding@scoutsboortmeerbeek.be

      • Franne Giliams

      . Sien Bertels