Kapoenen

Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is als één groot spel. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De kapoenenleiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Een kapoenenvergadering verloopt speels met veel aandacht voor fantasie en ontwikkeling van creativiteit en expressie. Kapoenen doen een hele waaier ervaringen op (verkleden, schilderen, in het bos spelen, op kamp gaan,…).

Maandprogramma

Ooooh liefste zwijntjes wat was september al een leuke maand. De leiding kijkt al heel erg uit naar de toffe vergaderingen die er deze maand aankomen.

Zondag 3 oktober 2021 van 14:00 – 17:00 Kapoenanis Universalis

Alle kapoenen gaan vandaag de strijd aan tot er maar één kapoenani universalis overblijft. We spelen verschillende mini-games en bij elk spel kunnen jullie punten verdienen die worden aangeduid op het scorebord. Wie op het einde de meeste punten heeft is de kapoenani universalis. Maaar natuurlijk verdienen jullie allemaal een verrassing...

Zondag 10 oktober 2021 van 14:00 – 17:00 Boefquiz

Hopelijk hebben jullie deze week goed opgelet bij Karrewiet want vandaag gaan we testen wie de slimste kapoen is van heeeeel kapoenenland. De winnaar (of misschien wel meer dan één?) krijgt een grote verrassing… Wat dat is, kom je enkel te weten als je naar de scouts komt!

Zondag 17 oktober 2021 van 14:00 – 17:00 Smokkelsnoepjesspel

Vandaag spelen we het smokkelspel… De kapoenen worden in twee groepen opgesplitst en proberen zoveel mogelijk snoepjes naar de andere kant mee te nemen. MAAAAR opgelet de leiding loopt ook nog rond en als je getikt wordt dan is al het snoep voor onssssssss.

Zaterdag 23 oktober tot zondag 24 oktober 2021 KAPOENENWEEKEND

Jippieeee, de kapoenen vertrekken op weekend. Informatie over ons super coole weekend wordt eind september doorgestuurd. Allemaaaal komennn!!!!!

Ooooh oktober is voorbij gevlogen. Hopelijk zijn jullie volgende maand ook zo talrijk aanwezig.

Stevige scoutslinker

Rikkie-Tikkie-Tavi, Sona, Pivo, Smurk, Dyvam, Meeko, Mossel